Århus
Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag

TV: mandag d. 11. juli 2022

Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag

TV: mandag d. 11. juli 2022

DR1

05:45  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

06:00  

Frilandshaven (4:8)
Frilandshaven (4:8) Middelalderbed og spidstegning. Jørgen Skouboes hjemmelavede rødvinsroterende spidsteger, skal i dag stege en unghane, som Anne Hjernøe fylder med lækre urter fra middelalderbedet. Dertil serveres bygperler ristet med skønne krydderier som spidskommen og kanel. Sendt første gang 07.06.09

06:30  

Haven i Hune (3:10)
Haven i Hune (3:10) Anne Justs vestjyske paradis står i fuldt flor. Anne viser os blandt andet sine imponerende valmuer og tager os med på besøg i Vrejlev klosters spændende haver, hvor en gammel swimmingpool er omdannet til nedsænket have. Tilrettelæggelse: Pia Kjeldsen Sendt første gang 19.02.04

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

07:15  

OBS
OBS Oplysning til borgerne om samfundet. Demens - Det nationale demenssymbol Fuglene synger Værnsfælles Forsvarskommando - Havfald

07:20  

Mens vi venter på at dø - Stikker vi til søs
Mens vi venter på at dø - Stikker vi til søs Med udgangspunkt i udtrykket "vi kan lige så godt have det sjovt, når vi alligevel er her" tager vennerne Jørgen Skouboe og John Dahl ud for at dyrke de små drengedrømme, som ellers så ofte drukner i hverdagens travle fornuftsrutiner. I denne uge forbereder John og Jørgen sig på global opvarmning og stigende vandstande ved at bygge en tømmerflåde. Med sig har de sjove anekdoter, gode øl, fin tobak - og ikke mindst masser af vildt og fascinerende grej, som skal prøves af. Værter: Jørgen Skouboe og John Dahl Sendt første gang 05.06.11

07:20  

Dagbog fra Kyiv
Dagbog fra Kyiv Den prisbelønnede krigskorrespondent Nagieb Khaja besøger danske Jonas Skovrup Christensen i krigens indtil nu mest intense og afgørende uger for Kyiv. Tusindvis flygter over hals og hoved fra byen, men Jonas og hans ukrainske kone Ines er uenige om de skal flygte eller ej. Jonas ser flugten som sidste udvej, hvorimod Ines bliver mere og mere bange, som de russiske kolonner nærmer sig. Hvordan ser et kærlighedsliv ud i krigens skygge, og hvad skal der til for at Jonas tager den endelige beslutning og rykker hele sin families liv op og flygter ind i en uvis og usikker fremtid?

08:05  

Paradisets have - vores utæmmede planet (3:6)
Paradisets have - vores utæmmede planet (3:6) BBC-Naturserie fra 2021. (Eden Untamed Planet) I Zambia i det sydlige Afrika ligger Luangwa-dalen. En enorm, kuperet savanne, hvor det myldrer af liv. Her lever Afrikas mest ikoniske dyr. Nogle af dem findes kun her. De trives takket være områdets hjerte: Den store Luangwa-flod. Tag med til den 70.000 kvadratkilometer frodig savanne, og oplev flodens årlige, dramatiske forvandling, når den i regntiden løber over sine bredder og forvandler savannen til et smaragdgrønt paradis.

08:55  

Humboldtstrømmens vilde økosystem (1:3) Tilblivelse
Humboldtstrømmens vilde økosystem (1:3) Tilblivelse Østrigsk naturserie fra 2022. (The Humboldt Current) Den fødes i is og ender i ild. Den mægtige Humboldtstrøm udspringer i det iskolde hav ved Chiles sydspids og løber op langs Sydamerikas stillehavskyst og til vulkaner på Galapagos. På dens lange rejse udspiller sig utrolige dramaer. Fra tragedie til triumf. Følg den flydende kraft, som muliggør liv i havet og på land. Det perfekte økosystem for kystfugle, strejfende pumaer, sjældne chileflamingoer, delfiner og ikke mindst de gigantiske blåhvaler.

DR2

07:30  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

08:00  

P2 Radioavisen
P2 Radioavisen

08:05  

Morgenandagten på DR2
Morgenandagten på DR2

08:30  

Hvis vægge kunne tale (5:8)
Hvis vægge kunne tale (5:8) Svensk reportageserie fra 2016. (Det sitter i väggarna) De seneste år har Micke og Daniel brugt somrene på at renovere et faldefærdigt hus på gården Grönviken, som de bruger som sommerhus, men nu får de hjælp. Christopher undersøger husets historie og kortlægger dets tidligere placering i byen, mens Erika går i gang med at restaurere dele af et gammelt 30'er-køkken.

TVR

05:00  

Pingu
Pingu

05:10  

Den lille prinsesse IV
Den lille prinsesse IV

05:20  

Sultne bjørne - julemagi
Sultne bjørne - julemagi

05:30  

Ramasjang Mysteriet V (5)
Ramasjang Mysteriet V (5) Joakim har mistet noget meget privat. Hans underbukser er simpelthen blevet stjålet! Men hvilken skurk kan dog finde på at stjæle undertøj? Kristian skal virkelig tage sig sammen for at løse dagens mysterium. Heldigvis får han hjælp af Sonja. Men er det nok til at fange underbukse-skurken?

06:00  

Ernest & Celestine (4)
Ernest & Celestine (4)

06:10  

Sarah og And (18)
Sarah og And (18)

06:20  

Luk op Luk i - TRIST
Luk op Luk i - TRIST Hvad har gjort Katrine ked af det? Katrine Bille og Thomas Buttenschøn lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes gode råd bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at være ked af det.

06:35  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Hey Duggee
Hey Duggee

06:55  

Op og hop (10)
Op og hop (10) Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. Denne gang med MonsterBuster der viser, hvordan de varmer op til at buste monstre.

07:10  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Simon II
Simon II

07:10  

Simon II
Simon II

07:10  

Simon II
Simon II

07:10  

Simon II
Simon II

07:15  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Motor Mille på maskintur (6)
Motor Mille på maskintur (6) Motor Mille elsker store maskiner. Også dem der kan flyve. Men hun er nødt til at indrømme overfor gadens børn, at hun aldrig har lært at flyve en helkopter. Så hun aftaler med dem at lære det på en dag, så hun kan leve op til sit navn. Men hvordan får man egentlig en helikopter op i luften? Og hvordan styrer man den?

07:45  

Paddington
Paddington

07:55  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:05  

Vidundervovsen Vaffel (1)
Vidundervovsen Vaffel (1)

08:20  

Sara og det magiske pindsvin | Flugten fra havemonsteret
Sara og det magiske pindsvin | Flugten fra havemonsteret Sara møder pindsvinet Puf, og sammen flygter de fra robotplæneklipperen og kommer i sikkerhed i pindsvinenes hule. Sara bliver venner med pindsvinene i haven: Svante, Puf og Gerda. Alligevel vil Sara bare gerne blive til menneske igen, og gør alt hvad hun kan for at få kontakt med sin far. Programmet er en del af Ramasjang Redder Pindsvinene. Se hvordan I kan hjælpe pindsvinene på dr.dk/ramasjang.

08:30  

Quizdyrene II (5) - Kakaduen Samardi
Quizdyrene II (5) - Kakaduen Samardi Dagens quizdyr er kakaduen Samardi. Han bliver quizzet om dyr, som er aktive om natten. Samardi ved en del om dyr. Men han er mere interesseret i om quizværten Stefan, og alle natdyrene fra quizspørgsmålene, mon har det godt. For måske går de rundt og bøvler med nogle problemer, som Samardi kan hjælpe dem med? Og da Samardi selv bøvler med et quizspørgsmål undervejs, så bruger han sin livline på at spørge alle andre dyr, som han kender, om hjælp til svaret. Samardi synes nemlig alle skal have lov at være med i quizlegen.

08:40  

Hørmehunden
Hørmehunden

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:30  

På vildspor i ødemarken (1:5)
På vildspor i ødemarken (1:5) Norske Lars Monsen udfordres i denne serie på det, han er allerbedst til: At overleve i vildmarken. Med bind for øjnene bliver han fløjet til et sted i Norge, og de eneste oplysninger, han får om opgaven, er: Overlev, find frem til målet inden fem dage - ellers bliver du hentet ud. Dagens opgave er ikke den nemmeste, for da Monsen tager bindet væk fra øjnene ser han, at han befinder sig på et skær omgivet af iskoldt fjeldvand. Nordvision fra Norge.

09:50  

Redningshundene (8:8)
Redningshundene (8:8) Norsk dokumentarserie fra 2022. (Redningshundene) Da Aud Ingebjørg får en melding om, at et 9-årigt barn er meldt savnet fra et badested, får både hun og redningshunden Bessie travlt med at komme afsted for at hjælpe.

10:30  

Auktionshuset II (5)
Auktionshuset II (5) I Auktionshuset fejres Søren Kirkegaards 200 års jubilæum med en samling særlige effekter fra de produktionsrige år. Det er især det penneskaft Kirkegaard brugte til at nedfælde og forevige sine tanker som, bogkesperterne Lærke og Christine er spændte på. Det er dem der både har indsamlet og vurderet effekterne. Uanset hvilken vej det går, er Jesper Bruun Rasmussen veloplagt og ved lige præcis, hvordan sådan en usikker auktion skal tackles. Auktionshusets ekspert i moderne kunst, Niels Bo Hauggard får sig en af de helt store overraskelser når han ser et hidtil uset maleri af den kostbare Wilhem Lundstrøm og i skranken bliver historier be- eller afkræftet når eksperterne kommer med deres dom over danskernes arvegods. Velkommen til Auktionhuset.

11:00  

Guld i Købstæderne - Ribe
Guld i Købstæderne - Ribe Guld i Købstæderne besøger i løbet af sommeren fem danske byer med den særlige købstadsstatus. Denne gang gælder det Ribe. På det gamle rådhus står nogle af landets dygtigste eksperter klar til at vurdere gæsternes medbragte arvestykker og antikviteter. Denne gang kigger de bl.a. nærmere på et pilot-ur med en dramatisk forhistorie og et fint lille Anna Ancher-maleri. Cecilie Nielsen, programmets vært, tager også ud og kigger nærmere på byen og lokalområdet. Bl.a. får hun historien om Ribes første vikinger og byens mange oversvømmelser. Når gæsterne har fået deres ting vurderet, har de mulighed for at få dem solgt. Tre professionelle opkøbere byder hinanden op i kampen om at få de bedste ting med hjem, men kun hvis sælgeren er tilfreds med buddet, kan der laves en handel. Denne gang byder de blandt andet på et maleri af Johan Rohde med motiv fra Ribe og en usædvanlig russisk the-dåse i sølv.

11:00  

Guld i Købstæderne - Skive II
Guld i Købstæderne - Skive II Guld i Købstæderne besøger denne sommer fem danske byer, der alle har den særlige købstadsstatus. Denne gang gælder det Skive. Her står nogle af landets dygtigste vurderingseksperter klar til at vurdere gæsternes medbragte antikviteter, arvestykker og andre klenodier. Bl.a. kigger de nærmere på sølvtøj fra Tiffany i New York, og så viser en PH-lampe sig at gemme på en usædvanlig - og ubehagelig - overraskelse for ejerne. Når tingene er blevet vurderet er der mulighed for at få dem solgt. Tre professionelle opkøbere står klar til at byde hinanden op i kampen om at få de bedste ting med hjem. Det er dog sælgeren, der afgør, om buddet er højt nok til, at der kan laves en handel. Og denne gang kommer to af dansk designs største navne under hammeren, når opkøberne skal byde på en Finn Juhl-stol og fire helt usædvanlige stole af Nanna Ditzel. Vært Cecilie Nielsen cykler rundt og finder byens gode historier. Der er dog helt andre hestekræfter i det køretøj, hun kører med, da hun besøger Skive Kaserne.

11:00  

Guld i Købstæderne - Skive
Guld i Købstæderne - Skive Guld i Købstæderne besøger fem danske byer, der alle er berettigede til den særlige købstadsstatus. Denne gang gælder det Skive, der ligger smukt ved Limfjorden. Her står nogle af landets dygtigste eksperter klar til at vurdere gæsternes arvestykker og antikviteter. Bag de mange forskellige klenodier ligger ofte også en god historie. F.eks. viser et billede af den lokale kunstner Niels Bjerre, tyske flyvemaskiner flyve ind over landet 9. april 1940. Og to børn dukker op med deres farfars gamle legoklodser. Når tingene er blevet vurderet, er der mulighed for at få dem solgt. Tre professionelle opkøbere står klar til at byde hinanden op i kampen om at få de bedste ting med hjem, men kun hvis sælgeren er tilfreds med buddet, kan der handles. En af dagens handler ender dog helt usædvanligt med, at de tre opkøbere går sammen om at købe en lampe. Alle pengene går nemlig til velgørende formål. Undervejs cykler programmets vært Cecilie Nielsen rundt i byen og finder de gode historier.

11:00  

Guld i Købstæderne - Nykøbing Falster II
Guld i Købstæderne - Nykøbing Falster II I løbet af sommeren besøger Guld i Købstæderne fem danske byer, der alle har den særlige købstadsstatus. Denne gang går turen til Nykøbing Falster. På Katedralskolen står nogle af landets dygtigste eksperter klar til at vurdere gæsternes antikviteter, arvestykker og andre fine ting. Denne gang vurderer de bl.a. en japansk tiger fra 1800-tallet og to stole designet af Hovmann-Olsen. Cecilie Nielsen, programmets vært, tager ud og får de gode lokale historier. Blandt andet får hun en forklaring på, hvorfor så mange af områdets kirker er lyserøde, og hun får også svar på, hvor meget sukker hver dansker spiser om året. Når gæsterne har fået deres ting vurderet, har de mulighed for at få dem solgt. Tre professionelle opkøbere står klar til at byde hinanden op i kampen om at få de bedste ting med hjem, men kun hvis sælgeren er tilfreds med buddet, kan der laves en handel. Denne gang kæmper de bl.a. om at få et maleri af guldaldermaleren I. L. Jensen med hjem.

11:00  

Guld i Købstæderne - Nykøbing Falster
Guld i Købstæderne - Nykøbing Falster Guld i Købstæderne besøger i løbet af sommeren fem danske byer med den særlige købstadsstatus. Denne gang gælder det Nykøbing på Falster. På Katedralskolen står nogle af landets dygtigste eksperter klar til at vurdere gæsternes antikviteter og arvestykker. Bl.a. kigger de nærmere på to gamle kinesiske Buddhaer fra Ming-dynastiet og en sølvskål, der viser sig at være noget helt andet end først antaget. Cecilie Nielsen, programmets vært, tager cyklen ud til nogle af byens seværdigheder. Bl.a. får vi forklaringen på, hvorfor den russiske præsident Putin har førsteret til at købe et bestemt hus i Nykøbing. Når gæsterne har fået deres ting vurderet, har de mulighed for at få dem solgt. Tre professionelle opkøbere kæmper om at få de bedste ting med hjem, men kun hvis sælgeren er tilfreds med buddet, kan der laves en handel. Denne gang byder opkøberne hinanden op i kampen om at få en baby støbt i bronze med hjem, og et helt unikt sølvkaffestel fra Georg Jensen.

DR2

09:30  

Århundredets vidner
Århundredets vidner Børnenes verden. Børnene bærer fremtiden i sig - derfor får de det sidste ord i denne sidste udsendelse af århundredets vidner. En række børn - fremtidens vidner - fortæller hvordan de oplever deres egen og de voksnes verden her ved årtusindskiftet. Tilrettelæggelse: Vibeke Heide-Jørgensen.

10:10  

Danmark i Den kolde Krig (1:12)
Danmark i Den kolde Krig (1:12) Fem dage i 1962 hvor man frygtede 3. verdenskrig også i Danmark. Førstehåndsberetninger fra danskere der var i centrum for begivenhederne, da russiske krigsskibe sejlede gennem danske farvande lige ud for Langeland. En regering på overarbejde, et dansk skib i skudlinien, et fort i alarmberedskab og en journalist i husarrest er nogen af elementerne i historien om Cuba-krisen, der skulle vise sig at blive kulminationen på den kolde krig. Tilrettelæggelse: Vibeke Heide-Jørgensen. Sendt første gang 28.09.2000

10:45  

Taxa (27:56)
Taxa (27:56) Dansk dramaserie fra 1998. Verner, og de andre i Krone-Taxas bestyrelse, frygter dagens generalforsamling, hvor Herman har lagt op til, at City-Bilen overtager centralen. Finn er flyttet hjemmefra - men Lotte og Peter forsøger, på hver sin måde, at trøste Birgit. Mens Mike har fået en passager, han har problemer med at komme af med igen, lægger René og Gitte fremtidsplaner, som også involverer Mike. Medvirkende: John Hahn-Petersen, Margrethe Koytu, Anders W. Berthelsen, Trine Dyrholm, Pernille Højmark, Peter Gantzler, Pia Vieth, Jesper Lohmann, Peter Mygind, Leif Sylvester, Zlatko Buric, Helene Egelund, Jens Jørn Spottag, Torben Jensen, Ann Eleonora Jørgensen, Peter Steen, Berrit Kvorning, Klaus Wegener, Gerard C. Bidstrup, Tammi Øst, Solbjørg Højfeldt, Folmer Rubæk, Vibeke Ankjær og Caroline Drasbæk. Manuskript: Lotte Tarp og Stig Thorsboe. Instruktion: Kristoffer Nyholm. Foto: Henrik Jongdahl, dff. Scenografi: Kirsten Koch. Musik: Jacob Groth.

11:25  

Taxa (28:56)
Taxa (28:56) Dansk dramaserie fra 1998. Stine redder, ved et tilfælde, Mai ud af en alvorlig knibe og beslutter at hjælpe hende yderligere - men Mais problemer er langt større, end Stine havde drømt om. Skilsmissen mellem Birgit og Finn kommer ikke til at forløbe så smertefrit, som Finn havde forestillet sig - til gengæld får Birgit en god ide, som involverer Lotte og Fie. Mens Andreas opsøger Mette, og Verner får besøg af Eva, er Tom bekymret for Mai. Medvirkende: John Hahn-Petersen, Margrethe Koytu, Anders W. Berthelsen, Trine Dyrholm, Pernille Højmark, Peter Gantzler, Pia Vieth, Jesper Lohmann, Peter Mygind, Leif Sylvester, Zlatko Buric, Caroline Drasbæk, Tammi Øst, Solbjørg Højfeldt, Ann Eleonora Jørgensen, Benny Hansen, Dejan Cukic, Lars Bjarke, Vibeke Ankjær, Thomas Graversen, Susan A. Olsen, Laura Christensen, Morten Kristensen og Caroline Johansen. Manuskript: Ole Meldgård, Peter Thorsboe og Stig Thorsboe. Instruktion: Peter Thorsboe. Foto: Ole Schultz, dff. Scenografi: Kirsten Koch. Musik: Jacob Groth.

TVR

09:05  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

09:20  

Landet for længe siden
Landet for længe siden Amerikansk tegnefilm med dansk tale. Følg med Lillefod og de andre dinosaurusser på eventyr for millioner af år siden - længe før menneskene, da kæmpeøglerne og deres børn befolkede vores jord!

09:40  

Så er der tegnefilm
Så er der tegnefilm

10:00  

Kasper og Sofie (11)
Kasper og Sofie (11)

10:15  

Kika og Bob (11)
Kika og Bob (11) Pigen Kika og brandmanden Bob drager på fantastiske eventyr.

10:30  

Pyjamasheltene II (47)
Pyjamasheltene II (47)

10:45  

Gå din vej, Enhjørning
Gå din vej, Enhjørning

10:55  

Gå din vej, Enhjørning
Gå din vej, Enhjørning

11:10  

Onkel Rejes Sørøvershow (11)
Onkel Rejes Sørøvershow (11) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Valdemar, der skal med på skattejagt. Se om de finder Sørøver Jørgens sværd, så de kan få guldskatten af ægte chokolade. Mød også Onkel Rejes gamle skolelærer Kannibalen, og se om Valdemar og Onkel Reje kan vinde over Kæmpekrabben Ronaldo i sørøverfodbold. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt

11:35  

Bamselægen - Nakken (3)
Bamselægen - Nakken (3) Alvin er bekymret for sin bamse Busa, der pludselig har fået meget ondt i nakken. Heldigvis kender Alvin nummeret på Bamselægen Sandra. Hun suser af sted i sin bamselance for at hente Alvin og Busa. Tilbage på Bamselægens hospital undersøger Bamselægen og Alvin ved fælles hjælp Busa, men de afbrydes undervejs af Professor Allan, der i dag er sprængfyldt med energi. Følg med og se, om Alvin og Bamselægen løser mysteriet omkring Busas nakkesmerter.

11:55  

Apollos røverhistorier
Apollos røverhistorier

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Bonderøven 2020: I skoven med hest
Bonderøven 2020: I skoven med hest Ved hjælp af et smart trick står Frank allerede nu med de flotteste sprøde og røde rabarber. Og så skal han i skoven på gammeldags maner. Han skal nemlig hente træ til sin mølle med hjælp fra hesten Solveig.

12:15  

Bonderøven 2020: Et 13 meter langt knuseværk og 2 små lam
Bonderøven 2020: Et 13 meter langt knuseværk og 2 små lam Hos Frank er der besøg af den største maskine, der, indtil nu, har været på Kastanjegården. Et 13 meter langt knuseværk der forvandler den gamle stald til grus. Og midt i det hele kommer der to nye lam til verden.

12:15  

Bonderøven 2020: Bonderøvens protest mod Black Friday
Bonderøven 2020: Bonderøvens protest mod Black Friday Frank er ikke ligefrem forelsket i fænomenet Black Friday. Så i stedet for at købe en ny skovl, fikser han sin gamle og viser dig, hvordan du selv kan fikse din yndlingsskovl. Og så bliver han så begejstret over en af sine afgrøder, så han mener, den må være enhver økologs vådeste drøm.

12:45  

I hus til halsen (7:8)
I hus til halsen (7:8) Camilla (32) og Martin (35) er skilt, men selv om samarbejdet er godt, så er økonomien skidt, for de kan ikke få deres fælles hus solgt. Heldigvis står venner, familie og de tre eksperter klar til at hjælpe med både at rive ned og bygge op. Designer Søren Vester tryller med en 90'er reol, tømrer Dennis Salomonsen snedkererer en hyggekrog i køkkenet og ejendomsmægler Line Frank har en decideret lorteopgave til Søren.

14:45  

Kender Du Typen? 2019 - med percussion og parasol
Kender Du Typen? 2019 - med percussion og parasol Hvilken kendt dansker har intet kørekort og hele huset fyldt med gamle musikinstrumenter? Livsstilseksperterne Anna Glad Wagner og Flemming Møldrup udforsker hjemmet i Vanløse og bliver overfaldet af en luftbåren parasol. Vært: Mads Steffensen

14:45  

Kender Du Typen? 2019 - med baby og butterfly
Kender Du Typen? 2019 - med baby og butterfly Hvem er det, der selv kan binde sin butterfly, men som meget hellere går med kasket? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud, når Kender Du Typen? besøger en arkitekttegnet villa nord for København - med en pink pejsestue. Vært: Mads Steffensen

DR2

12:05  

Tennislegenden Jimmy Connors
Tennislegenden Jimmy Connors Amerikansk dokumentar fra 2013. (This Is What They Want) Jimmy Connors var med til at ændre tennis for altid. Tennis' bad boy kom op at toppes med alt og alle og iscenesatte tennis som mere end en gentlemansport. Jimmy Connors og hans rivaler gjorde tennis mere populært end nogensinde før. Denne udvikling ses gennem Jimmy Connors' episke deltagelse i U.S. Open i 1991, hvor han som 39-årig formåede at komme i semifinalen.

12:55  

Bjergenes storslåede natur - Andesbjergene
Bjergenes storslåede natur - Andesbjergene Naturprogram fra BBC fra 2017. (Mountains: Life Above the Clouds) De er majestætiske, smukke og ærefrygtindgydende. De indgyder både undren og frygt, fordi livet i højderne er så barskt. Bjergboerne må kæmpe med kulde, tynd luft og dramatiske vejromslag. Andesbjergene er verdens længste bjergkæde og hjemsted for et enestående dyreliv som pumaer, bjørne og bemærkelsesværdige mennesker, der har tilpasset sig dette hårde liv.

13:45  

Den klassiske musikquiz (4:8)
Den klassiske musikquiz (4:8) Phillip Faber er den veloplagte vært, der forsøger at holde styr på de to holdkaptajner Frederik Cilius og Mathias Hammer. Med sig har de Katrine Gislinge, Teresa la Cour, John Kruse og Nikolaj Koppel, og i aftenens udsendelse gæsteoptræder mezzosopranen Andrea Pellegrini sammen med DR SymfoniOrkestret dirigeret af Petr Popelka. Kan det lade sig gøre at finde frem til et stykke musik efter bare en enkelt tone? Hvor svært er det at genkende musik spillet bagfra? Kan man fremføre orkestermusik på plastikrør? Hvilket af de to hold er bedst til at tidsbestemme musik ud fra historiske genstande? Og hvor hurtigt kan de to hold lytte sig frem til et stykke musik, hvor der mangler en masse noder? Sendt første gang 29.09.2019

14:45  

Arkitektens Hjem: Mette og Martin Wienberg (7:8)
Arkitektens Hjem: Mette og Martin Wienberg (7:8) Dancing in the Moonlight. Mette og Martin Wienberg har om/tilbygget et gammelt træhus i Højbjerg til en ualmindelig behagelig bolig - Ved at blande materialer som beton, egefinér, tyk linoliemaling, læder, egetræ har de skabt et hjem der indbyder til leg, fest, fleksibilitet, driverliv med varme i gulvet...

TVR

12:05  

Det store Ramasjang Mysterie 2 (3)
Det store Ramasjang Mysterie 2 (3) Bjørn, Nikoline og Jose prøver at blive enige om den rigtige plan for at stjæle Grundloven, men de er i kapløb med skurkene. I hemmelighed vil Kristian grave en tunnel, så han kan flygte ud af fængslet. Camping Vagn hører børnene fra deres skjulested - fanger han dem?

12:20  

Byttebiksen (2)
Byttebiksen (2) Lotte vil gerne have, at hendes dukke, Georg, skal passe biksen i dag. Desværre har Georg det bare med at rode sig ud i noget ballade. Tinke, Vitus og Alma kigger forbi Byttebiksen, og Rosa er med den dessertglade Vitus hjemme for at se, hvordan han gør, når han laver én af sine lækre desserter.

12:35  

Ramajetterne III (3)
Ramajetterne III (3) Sus er i gang med at planlægge den perfekte personalefest, men festen er i fare for at blive en fiasko, da hendes fly er forsinket.

12:53  

Superhelten Sprinter Galore (19)
Superhelten Sprinter Galore (19)

12:55  

Superhelten Sprinter Galore (24)
Superhelten Sprinter Galore (24)

12:55  

Monster Buster
Monster Buster Tvillingerne Alaska og Østen har problemer med hvert sit fantasi-monster. Østen har en dum zombie, og Alaska har en heks, der halter. Heldigvis ved MonsterBuster Mille lige, hvad der skal gøres - og sammen laver de tre en snedig fælde med mudder, sjove snorkelyde og et fangenet. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at få dem væk.

12:55  

Superhelten Sprinter Galore (22)
Superhelten Sprinter Galore (22)

12:55  

Superhelten Sprinter Galore (21)
Superhelten Sprinter Galore (21)

12:55  

Superhelten Sprinter Galore (20)
Superhelten Sprinter Galore (20)

13:15  

Ramasjang Mysteriet (7)
Ramasjang Mysteriet (7) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

13:45  

Onkel Rejes sørøvershow II (2)
Onkel Rejes sørøvershow II (2) Dr. John har kidnappet Villes lillebror Sejr for at koge ham om til en luksus-creme. Onkel Reje og Brille er klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer en deodorantkanon, en båd med verdens største påhængsmotor og et heftigt barslagsmål. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:00  

Motor Mille og uniformerne - Ambulance (7)
Motor Mille og uniformerne - Ambulance (7) Motor Mille elsker at hjælpe andre, og fortæller børnene om dengang hun var med en ambulanceredder ude og hjælpe en mand der var kommet galt afsted, og faldet på cykel. Der er meget, man skal holde styr på. F.eks. skal man kunne holde hovedet koldt som ambulanceredder.

14:15  

Sprinter Galore (9)
Sprinter Galore (9) Sprinter bliver syg og får derfor at vide, at når man er syg så skal man ligge i sengen helt alene. Først keder han sig bravt, men så opdager han at man kan få andre til, at hente ting til sig og det udnytter han. Men pludselig er Sprinter rask og det er i stedet de andre der er syge, og så er rollerne byttet om. Kan sprinter nu bruge sin superheltekraft til at løse situationen?

14:30  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

14:45  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

14:55  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

DR1

15:30  

Hercule Poirot: Liget på golfbanen
Hercule Poirot: Liget på golfbanen Krimiserie med David Suchet som Agatha Christies berømte detektiv. (Agatha Christie's Poirot) Poirot og Hastings holder ferie i Frankrig, da Poirot igen må i arbejdstøjet. En mand bliver bortført - og senere dukker hans lig op på en golfbane. Jagten på morderen bliver et kapløb med den lokale detektiv Giraud, for Giraud har den frækhed at udfordre den lille belgier - hvem opklarer først sagen?

17:15  

Lykkeland II (8:8)
Lykkeland II (8:8) Norsk prisvindende dramaserie fra 2022 Redningsaktionen efter tragedien er stadig i gang og Ingrid får en mulighed for at bidrage. En hvirvelvind af forandringer og nye muligheder. Dramaserien 'Lykkeland' er norsk tv's prisbelønnede storsatsning om Norges olieeventyr.

17:15  

Lykkeland II (7:8)
Lykkeland II (7:8) Norsk prisvindende dramaserie fra 2022 Alexander Kielland-platformen vælter med over 200 mennesker om bord. En hvirvelvind af forandringer og nye muligheder. Dramaserien 'Lykkeland' er norsk tv's prisbelønnede storsatsning om Norges olieeventyr.

17:15  

Lykkeland II (6:8)
Lykkeland II (6:8) Norsk prisvindende dramaserie fra 2022 Olieprisen når nye rekorder og Martin får et meget fristende tilbud. Marius kæmper med at finde sig til rette på skolen. En hvirvelvind af forandringer og nye muligheder. Dramaserien 'Lykkeland' er norsk tv's prisbelønnede storsatsning om Norges olieeventyr.

DR2

15:15  

Arkitektens Hjem: Jan Søndergaard (8:8)
Arkitektens Hjem: Jan Søndergaard (8:8) Eva Harlou besøger arkitekten Jan Søndergaard, som er partner i et af Danmarks store arkitektfirmaer, KHR. Jan har selv bygget sit superskarpe sommerhus i Veddinge Bakker i Vestsjælland. Grunden ligger med en fantastisk udsigt over Sejerø Bugten, og huset, der oprindelig var et mindre skur, har Jan bygget på i 25 år. Sendt første gang 19.04.11

15:45  

Rigsfællesskabets historie: Trangen til selvbestemmelse (2:6)
Rigsfællesskabets historie: Trangen til selvbestemmelse (2:6) Et ludfattigt Danmark overtager eneansvaret for Grønland, Island og Færøerne. Danskerne tjener godt på grønlændernes sælfangst, mens færingernes og grønlændernes selvbevidsthed vokser. Sprog, kultur og national stolthed får central betydning. Med Danmarks nye grundlov får færingerne nye rettigheder; grønlænderne får ingenting.

16:15  

Ulf Pilgaard - Fra top til tå
Ulf Pilgaard - Fra top til tå Ulf Pilgaard er præstesøn, og planen var, at han også selv skulle den retning. Sådan gik det ikke. I stedet droppede han ud af teologistudiet og blev en gudsbenådet skuespiller og revystjerne. Vejen derhen var fyldt med tilfældigheder og held. Men Ulf ragede bogstaveligt talt op i landskabet fra begyndelsen - både fysisk og med sit talent. I dag er hans CV enormt og breder sig over alle genrer.

16:45  

Danmark ifølge Billed-Bladet (1:5)
Danmark ifølge Billed-Bladet (1:5) I 1970'erne bliver Billed-Bladet hver uge læst af mere end 1 mio danskere. Journalisterne har rundsave på albuerne og store armbevægelser. I denne serie dykker vi ned i Billed-Bladets gyldne æra. Vi kommer ind i hovedet på dem, der skrev og på dem der blev skrevet om. Billed-Bladet ville ikke frelse verden. Det gør denne serie heller ikke, men den giver et billede af det Danmark, som Billed-Bladet beskrev i 1970'erne. I aftenens program handler det blandt andet om ugeblads-yndlingene Simon Spies, Mogens Glistrup og Prinsesse Anne-Marie.

17:15  

Den klassiske musikquiz (5:8)
Den klassiske musikquiz (5:8) Phillip Faber er den veloplagte vært, der forsøger at holde styr på de to holdkaptajner Frederik Cilius og Mathias Hammer. Med sig har de Rie Koch, Katrine Nordland, Søren Schauser og Magnus Koch. DR SymfoniOrkestret og dirigent Petr Popelka står for musikken. Kan det lade sig gøre at finde frem til et stykke musik efter bare en enkelt tone? Hvor svært er det at genkende musik spillet bagfra? Kan man fremføre orkestermusik på plastikrør? Er det muligt ud fra dirigentens gestik at gennemskue, hvad han dirigerer, uden at orkestret spiller til? Og hvor hurtigt kan de to hold finde frem til et stykke musik, hvor der mangler en masse noder? Sendt første gang 06.10.2019

TVR

15:15  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:30  

Remy og Boo
Remy og Boo

15:40  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:45  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:50  

Simon III
Simon III

15:57  

Simon III
Simon III

15:57  

Simon III
Simon III

15:58  

Simon III
Simon III

16:05  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:15  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

16:20  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

16:35  

Paw Patrol V
Paw Patrol V Tegnefilm med dansk tale

16:55  

Trex
Trex Simons store dinosaur er sulten, så de to venner begiver sig afsted til byens spisested for at spise mad. På spisestedet arbejder Big Jack og han er sulten efter dinosaur-steak. Kommer Trex til at overleve besøget på spisestedet?

17:00  

Stop!
Stop! Det er sengetid, men Maja er slet ikke træt. Hun prøver alle de tricks af, der findes, for at blive længere oppe, men far viser hverken nåde eller forståelse. Hun må tage drastiske midler i brug for at få ham til at forstå, hvordan det føles.

17:15  

Bamselægen - Maveforgiftning (10)
Bamselægen - Maveforgiftning (10) I dag kører Sandra ud i sin bamselance for at hente Theo og hans tiger-bamse Tesla. Theo er bekymret, fordi Tesla har så frygteligt ondt i maven. Så er det godt, at Bamselægen Sandra som altid er på pletten.

17:30  

Motor Mille og Børnebanden (11)
Motor Mille og Børnebanden (11) I den store lade ved siden af slottet vil den sure mand lave konfetti af børnetegninger, og han har lavet en børnefælde så han kan få ram på Motor Mille og Børnebanden. Men han går selv i fælden, og børnene får tegningerne. Men så går det galt. Motor Mille bliver fanget!

17:45  

Onkel Reje og børnenes brevkasse (7)
Onkel Reje og børnenes brevkasse (7) Se hvor Onkel Reje og Brille tager hen i verden med rejseknappen i denne uge og mød også Onkel Rejes sure sokker, der elsker at fortælle vittigheder.

DR1

18:00  

Auktionshuset II (6)
Auktionshuset II (6) I Auktionshuset kan den erfarne ejer, Jesper Bruun Rasmussen, skrive historie, når han skal svinge hammeren over et P.S. Krøyer maleri. Der er høje forventninger til den rutinerede auktionarius, når han skal forsøge at nå et hammerslag på de 2-3 millioner kroner, som vurderings- og salgsdirektør Kasper Nielsen har vurderet Skagensmaleriet til. Auktionshusets seniorekspert på Costa del Sol, Vagn Krogsøe, har fået en sidste chance for at vise sit værd i det spanske efter en periode med begrænsede resultater. For at sikre sin plads på Solkysten, skal han have værdier for mindst 100.000 kroner med hjem til Auktionshuset, og han har derfor allieret sig med den dansk-spanske forening Club Danés i håbet om et succesfuldt vurderingsarrangement. I Auktionshusets skranke kommer der både perler og portrætter på bordet, når de rutinerede eksperter forsøger at indfri danskernes forhåbninger og drømme. Velkommen til Auktionshuset.

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:00  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Rick Steins vidunderlige Sydengland (4:15)
Rick Steins vidunderlige Sydengland (4:15) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Rick Stein's Cornwall) Cornwall har masser af folkefortællinger. I Zennor ved Land's End hører Rick fortællingen om en havfrue ved navn Asenora, der flakker om på kirkegården og går ind i kirken. Han møder en gruppe tanghøstere, der kæmper for at udbrede den japanske superfood, og uden for Redruth besøger han Cornwalls eneste racerbane, hvor der er fri leg for alle vovehalse.

20:30  

Grønlands forsvundne børn (1:3)
Grønlands forsvundne børn (1:3) "Jeg håber at finde noget på skrift om dengang, jeg blev født. Måske navnet på en far. Men især, hvad der skete de første tre måneder af mit liv." Nuno rejser til Grønland for at finde de svar, hun mangler om sin adoption. Susanne har holdt sin biologiske grønlandske familie på lang afstand og levet et godt liv med sin adoptivfamilie i Danmark, men langsomt begynder hun at blive nysgerrig på sin grønlandske fortid.

DR2

18:15  

Rigsfællesskabets historie: Nye krav om selvbestemmelse (6:6)
Rigsfællesskabets historie: Nye krav om selvbestemmelse (6:6) Hver tiende færing udvandrer under en voldsom krise: Danmark får skylden. Grønlænderne melder sig ud af EF og stiller nye krav om råstofferne i undergrunden. Færingerne vil løsrive sig fra Danmark, men får en kold skulder i København. I Grønland indføres Selvstyre: Grønlænderne kan nu løsrive sig fra Danmark, hvis de vil. I hele riget funderer en ny generation : Er der stadig grundlag for et fællesskab?

18:45  

24 timer vi aldrig glemmer: Tjernobyl
24 timer vi aldrig glemmer: Tjernobyl Den 26. april 1986 om morgenen målte man på Risø i Danmark forhøjet radioaktivitet. Herefter blev et gigantisk beredskabs- og undersøgelsesarbejde sat i gang - for hvor stammede denne dødbringende radioaktive stråling fra. Først troede man det kom fra Sverige, så fra Finland, før man om aftenen den 26. april fandt ud af at den øgede radioaktivitet stammede fra en ulykke, som var sket to dage tidligere på det sovjetiske atomkraftværk Tjernobyl. Vi følger det døgn da atomulykken blev kendt i Danmark. Set fra danske miljømyndigheders vinkel, fra miljøorganisationerne, fra pressen og fra den helt almindelige dansker, som blev påvirket af verdenshistoriens værste ulykke på et atomkraftværk. Tilrettelæggelse: Jakob Kronborg Heick.

19:35  

Fanget i Hitlers spil - danske sportsstjerners dilemma (1:4)
Fanget i Hitlers spil - danske sportsstjerners dilemma (1:4) Abraham Kurland var Danmarks bedste bryder og udtaget til OL 1936 i det nazistiske Tyskland. Men hvem besluttede, at han ikke måtte deltage? Adam Holm går på opdagelse i en skamplet på dansk idrætshistorie, og forsøger at opklare hvad der skete, da en række af Danmarks største sportsfolk havnede i et ideologisk magtspil: Fanget mellem medaljedrømme og politisk udnyttelse.

20:05  

Ekstreme togrejser II (5:6)
Ekstreme togrejser II (5:6) Britisk rejseserie fra 2014. (Chris Tarrant's Extreme Railways) Den erfarne globetrotter Chris Tarrant elsker at udforske fjerne egne, møde nye mennesker og stifte bekendtskab med nye kulturer, især med tog. Er japanske jernbaner verdens bedste? Chris er taget til den 'Opgående sols land' for på en 1.500 kilometer lang togtur at finde ud af, hvorfor japanerne er så besatte af deres jernbaner. Undervejs møder han en af arkitekterne bag højhastighedstoget, en stationsforstanders berømte kat, og en gruppe atombombeoverlevere, der kører veterantog.

20:50  

Mord mellem Øst og Vest (5:6)
Mord mellem Øst og Vest (5:6) Tysk krimiserie fra 2022. (ZERV - Zeit der Abrechnung) Gärster er fortvivlet efter Reiko Böttchers død. Han føler sig truet og tilbyder at samarbejde med ZERV. Bag Thiemes ryg laver Peter Simon en aftale med Gärster. Hvis Gärster leverer oplysninger mod statssekretær Bohr, får han vidnebeskyttelse.

TVR

18:00  

F for Får VI
F for Får VI

18:00  

F for Får VI
F for Får VI

18:01  

F for Får VI
F for Får VI

18:05  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

18:20  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

18:35  

Smølferne
Smølferne

18:44  

John Dillermand (5)
John Dillermand (5) John får et gevær af Oldemor, og bliver bedt om at gå ud og skyde deres aftensmad - allerhelst en fasan. Verdens længste diller og et gevær er dømt til at gå galt, og sjovt nok kommer John da også hjem med en pizza og en gennemskudt diller.

18:44  

John Dillermand (3)
John Dillermand (3) John vælter uheldigvis Oldemors fine vase med sin diller, og må derfor ud og finde sig et arbejde, så han kan købe hende en ny vase. Men det er svært at finde det perfekte job, når man har verdens længste diller og mon ikke John kommer galt afsted med dilleren, eller, måske er der musik i den?

18:44  

John Dillermand (2)
John Dillermand (2) Tænk hvis du havde verdens længste diller! Det har John. Den får ham tit i problemer og det kan blive rigtig pinligt, men når han står ved at han er anderledes, så kan han redde børn, babyer og biler og sågar hejse flaget - med dilleren. Faktisk kan han redde hele verden, hvis han bare får lov.

18:46  

John Dillermand (1)
John Dillermand (1) John bruger dilleren som hundesnor, og pludselig er hundeluftning det nemmeste i hele verden. Men da alle naboerne pludselig også vil have John til at lufte deres hunde, bliver det hele for meget. En kat kommer på tværs og John mister alle hundene til stor forargelse for ejerne. John må vise sit værd, og med dilleren indfanger han til sidst alle hundene, og redder dagen.

18:50  

100% Ulv
100% Ulv

19:15  

Wild Kratts III (5)
Wild Kratts III (5)

19:35  

Svampebob Firkant VIII (20)
Svampebob Firkant VIII (20)

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:20  

Anne, Sanne og Lis
Anne, Sanne og Lis Dansk dokumentar fra 2018 Vi kender dem mest for de hits de har haft hver for sig, men i to år - fra 1980 til 1982 - stod Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen side om side som sangerinder i det samme band. Det er i denne korte periode at treenigheden Anne, Sanne og Lis opstår. I denne dokumentar fortæller tre af Danmarkshistoriens største musikalske stjerner hvordan de fandt sammen, og hvorfor de gik fra hinanden igen. Sendt første gang 29.12.18

22:20  

Deadwater Fell (2:2)
Deadwater Fell (2:2) Britisk krimiserie fra 2020. Tom er blevet anholdt, mistænkt for at have slået sin kone og sine børn ihjel. Men netop som den lille bys beboere tror, at der er lagt låg på den tragiske sag, kaster en ny afsløring tvivl over mistanken mod Tom.

23:55  

Gift ved første blik USA XIII (10:26)
Gift ved første blik USA XIII (10:26) De nygifte par inviterer deres venner til housewarming. En ægtemand ser advarselssignaler, mens en anden spekulerer på, om han overhovedet var klar til at blive gift.

DR2

21:40  

Mord mellem Øst og Vest (6:6)
Mord mellem Øst og Vest (6:6) Tysk krimiserie fra 2022. (ZERV - Zeit der Abrechnung) Sagen nærmer sig sin dramatiske afslutning. Karo tager til Wolfsburg for at se sin far. Det bliver et smertefuldt møde, men han giver hende et afgørende tip om våbenaftalen.

22:55  

True History of the Kelly Gang
True History of the Kelly Gang Australsk drama fra 2019. (True History of the Kelly Gang) Australien, 1867. Den unge Ned Kelly vil gøre alt for at beskytte sin irske familie, der er på kant med de engelske myndigheder. Banditten Harry Power tager ham under sine vinger, og Ned danner få år senere Kelly-banden. Bevæbnet med en pen og et gevær insisterer den kjoleklædte bushranger på selv at fortælle sin historie. Er han helt eller terrorist? Medvirkende: George MacKay, Essie Davis, Russell Crowe, m.fl. Instruktion: Justin Kurzel.

TVR
DR1

01:55  

Hercule Poirot: Hercule Poirots jul
Hercule Poirot: Hercule Poirots jul Krimiserie med David Suchet som Agatha Christies berømte detektiv. (Agatha Christie's Poirot) En telefonopringning vender op og ned på Poirots juleplaner. Simeon Lee frygter for sit liv og beder den lille detektiv om hjælp, så Poirot sætter kurs mod Lees landsted. Og han er dårligt stået af toget, før det bliver klart, at Lees frygt ikke er ubegrundet.

03:35  

Hammerslag - Udenlandsk inspirerede boliger
Hammerslag - Udenlandsk inspirerede boliger Danskerne er vilde med at rejse og noget tyder på, at vi også lader os inspirere af udlandet, når det kommer til boligen. I denne omgang Hammerslag kæmper Mira Lie Nielsen og Christian Torp mod Kristine Virén og Peder Kongsgaard om at gætte priserne på udenlandsk inspirerede boliger i Danmark. Turen går til Nordsjælland, hvor vi skal se en bolig i engelsk cottage-stil, og så skal vi besøge et sommerhus, som er bygget med inspiration fra de amerikanske nordstater. Turen fortsætter til Tibirke Bakker, der ligger lige ved siden af Danmarks dyreste sommerhusområde, Tisvildeleje. Her skal vi se et liebhaversommerhus, som den tidligere ejer opførte til sin italienske hustru. Og så slutter turen på Frederiksberg, hvor eksperterne skal gætte prisen på en herskabsvilla, der leder tankerne mod det franske.

DR2

00:55  

Vi skulle dø - da AIDS kom til Danmark (1:2)
Vi skulle dø - da AIDS kom til Danmark (1:2) I begyndelsen af 1980erne flytter to unge til hver deres storby. I Århus finder Henning endelig det homomiljø, han har sukket efter som teenager i Vestjylland, mens Steve i København forelsker sig stormende i kokken på byens bedste bøssediskotek. Alt tegner lyst for Henning og Steve, da de for første gang hører om en mystisk sygdom, der næsten udelukkende rammer bøsser - en sygdom, der ikke kan behandles.

01:40  

Vi skulle dø - da AIDS kom til Danmark (2:2)
Vi skulle dø - da AIDS kom til Danmark (2:2) I 1980erne kommer alt i Solveig og Hennings liv til at handle om en sygdom, der ikke kan behandles. Solveig er i København med til at starte hjælpetelefonen AIDS-linjen, mens hun tager sig af sin bedste ven Nils, der ligger for døden hjemme i deres fælles lejlighed. Samtidig, i Århus, lykkes det Henning at trodse sygdommen med hjælp fra fester og gode venner - indtil han en dag i spejlet opdager en lille, violet plet på sin hud.

TVR

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2022, AARHUS.dkby.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0707184144